Merken

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Helvar

Domotica

Met de producten van Helvar biedt Smits Elektrotechniek betrouwbare en energiebesparende oplossingen voor alle verlichting. De daarvoor gebruikte techniek is DALI, een intelligent systeem waarin de verschillende componenten met elkaar communiceren. De systemen van Helvar zijn overal toepasbaar; of het nu gaat om een enkele ruimte of meerdere gebouwen.

Energiebesparing en bedieningsgemak​

Ongeveer 20% van alle energieverbruik gaat naar verlichting. Daar is enorm veel op te besparen. In de systemen van Helvar worden de techniek van DALI (Digital Addressable Lighting Interface) gecombineerd met ethernet. Door intelligente sturing is een besparing mogelijk tot wel 70%. Lampen kunnen bijvoorbeeld automatisch gedimd of uitgeschakeld worden bij voldoende daglicht. Met een uitgebreid aanbod van modules voor bijvoorbeeld led is een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren. Tegelijkertijd biedt het ook veel gebruiksgemak.

Flexibel en onafhankelijk​

Omdat DALI de wereldwijde standaard is, ben je niet gebonden aan één verlichtingsfabrikant of leverancier. Want naast de DALI armaturen is het ook mogelijk andere lichtbronnen te schakelen en te dimmen. Omdat DALI het protocol is voor professionele verlichting waarmee je elke verlichtingsarmatuur individueel aan kunt sturen, creëer je maximale flexibiliteit wanneer je een ruimte opnieuw in wil delen. Ook bij nieuwbouw en verbouwingen geeft Smits Elektrotechniek deskundig advies over hoe je de systemen van Helvar in jouw specifieke situatie het best in kunt passen.

Betrouwbare techniek​

DALI is geen gebouwbeheersysteem maar een subsysteem. Dat maakt het eenvoudiger te installeren en minder kostbaar. Voor de gebruiker heeft het als voordeel dat het overzichtelijker, flexibeler en vooral minder storingsgevoelig is. De installaties van Helvar zijn dan ook bewezen betrouwbaar. Het lichtmanagementsysteem van DALI is doorontwikkeld tot de standaard voor complete verlichtingsinstallaties. Middels ethernet zijn deze systemen gemakkelijk te koppelen met het gebouwbeheersysteem.

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze Helvar Domotica producten of wilt u van een bepaald product de prijs weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.