DIENSTEN

Geniet van comfortabele warmte met onze pelletkachels

Pelletkachel

Onafhankelijk van aardgas je huis verwarmen

Met de nieuwste generatie pelletketels is Hapero erin geslaagd om toekomstbestendige technologie in de kleinste ruimte te herbergen. Is je CV-combiketel aan vervanging toe dan is een pelletketel van Hapero zeker het overwegen waard. Je bent dan ook niet meer afhankelijk van aardgas. Onze experts kunnen je uitstekend adviseren of het in jouw situatie mogelijk is om over te stappen op een pelletketel van Hapero.

Vooruitstreven en vernieuwend

Op het gebied van besturingselektronica is Hapero vooruitstrevend. Er wordt niet gewerkt met standaardproducten maar Hapero stelt zèlf de norm voor de toekomstige generatie pelletketels. Dat Hapero toonaangevend is, blijkt wel uit de rendementspercentages van hun producten die lopen van 95,4% tot wel 97,1%.

Ook wat betreft gebruiksgemak is dit direct duidelijk. Met een handig touchscreen is de pelletketel eenvoudig te bedienen en ook de aanvoer van pellets kan geautomatiseerd worden. Het systeem is grotendeels zelfreinigend en ook de aslade hoeft nog maar enkele keren per jaar geleegd te worden.

Een compleet systeem

Wanneer je door Smits Elektrotechniek een pelletketel laat installeren, wordt het complete systeem geleverd. De Hapero pelletketels zijn zeer compact en kunnen dus overal geplaatst worden. Voor de opslag van pellets zijn er verschillende opties van GEOplast. Om binnen geen kostbare ruimte te verliezen, is het plaatsen van een externe tank zeker een optie. Om te besparen op de transport- en opslagkosten is een deelbare bunkervijzel het overwegen waard.

Hoog rendement en lagere CO2-uitstoot

Om je CO2-uitstoot te verminderen zijn er veel mogelijkheden. Helaas zijn veel oplossingen, zoals een warmtepomp, nog erg prijzig en in lang niet iedere situatie toepasbaar. Een pelletkachel of pelletketel om je huis te verwarmen is dan vaak wel een goede optie. De besparing die je doet met een pelletketel is vergelijkbaar met wanneer je een auto op benzine vervangt door een elektrisch auto. Met dat verschil dat de aanschafkosten van een pelletketel vele malen lager zijn. Het rendement op je investering is dus veel hoger.  

Verschillende soorten pellets

Om je pelletketel zo efficiënt mogelijk te laten verwarmen, is het belangrijk dat je kiest voor de juiste pellets. Er zijn twee verschillende soorten pellets verkrijgbaar met ieder hun specifieke voor- en nadelen.

Witte houtpellets

Witte houtpellets worden gemaakt van zaagsel en houtvezel van onbehandeld en schoon naaldbomenhout. De voordelen van witte houtpellets ten opzichte van bruine pellets zijn een schonere verbranding en lager as-gehalte. Nadeel is wel dat het verbruik hoger ligt en ook de prijs hoger is.

Bruine houtpellets

 Voor bruine houtpellets wordt het zaagsel en houtvezel van verschillende soorten hout gebruikt. Behalve naaldhout wordt namelijk ook loofhout toegevoegd. Hierdoor hebben ze een hogere energiewaarde hebben. Er is wel sprake van een minder schone verbranding en hoger as-gehalte.

Hapero

De pelletketels van Hapero hebben een hoog rendement en een uitgekiend systeem om de hoeveelheid as beperkt te houden. Om de ketel optimaal te laten branden, zijn witte houtpellets aan te raden. Deze geven niet alleen een lager uitstoot ten opzichte van bruine houtpellets, ook zal de aslade minder vaak geleegd te hoeven worden. Door de schonere verbranding van witte houtpellets heeft de pelletketel dan ook veel minder onderhoud nodig.

Interesse?

Bent u op zoek naar een aangepast prijsvoorstel? Aarzel dan niet om een offerte aan te vragen, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.