Pelletkachel

Pellets

Verschillende soorten pellets

Om je pelletketel zo efficiënt mogelijk te laten verwarmen, is het belangrijk dat je kiest voor de juiste pellets. Er zijn twee verschillende soorten pellets verkrijgbaar met ieder hun specifieke voor- en nadelen.

Witte houtpellets

Witte houtpellets worden gemaakt van zaagsel en houtvezel van onbehandeld en schoon naaldbomenhout. De voordelen van witte houtpellets ten opzichte van bruine pellets zijn een schonere verbranding en lager as-gehalte. Nadeel is wel dat het verbruik hoger ligt en ook de prijs hoger is.

 

Bruine houtpellets

 Voor bruine houtpellets wordt het zaagsel en houtvezel van verschillende soorten hout gebruikt. Behalve naaldhout wordt namelijk ook loofhout toegevoegd. Hierdoor hebben ze een hogere energiewaarde hebben. Er is wel sprake van een minder schone verbranding en hoger as-gehalte.

Hapero 

De pelletketels van Hapero hebben een hoog rendement en een uitgekiend systeem om de hoeveelheid as beperkt te houden. Om de ketel optimaal te laten branden, zijn witte houtpellets aan te raden. Deze geven niet alleen een lager uitstoot ten opzichte van bruine houtpellets, ook zal de aslade minder vaak geleegd te hoeven worden. Door de schonere verbranding van witte houtpellets heeft de pelletketel dan ook veel minder onderhoud nodig..

Aangesloten bij