MyHome Bticino

R

Gemakkelijk

}

Tijdbesparend

Betrouwbaar

~

Veilig

MyHome Bticino

Wat is het?

My Home is het domotica systeem van BTicino, dat een heel nieuwe manier is om de elektrische installatie te ontwerpen. My Home vergroot de ontwerpmogelijkheden en maakt het leven eenvoudiger en functioneler door het gebruik van één enkele installatietechnologie, het digitale BUS-systeem. Eventueel gecombineerd met een draadloos radiofrequentie signaal. My Home wordt in elke woonomgeving toegepast met geavanceerde oplossingen op het vlak van comfort, veiligheid, energiebesparing, multimedia en plaatselijke controle of controle op afstand.?

Doordat de installatie modulair is en de functies van verschillende toestellen op ieder moment kunnen worden toegevoegd, bent u vrij om te kiezen welke toepassingen u meteen wilt en welke u in de toekomst wilt toevoegen. Dat kan zonder grote structurele wijzigingen met zowel draadloze bediening als met een extra communicatiekabel, met een optimaal kostenbeheer.

Het systeem

Het My Home-systeem is een domotica installatie, dat gekenmerkt wordt door intelligente apparatuur die onderling verbonden is via een (draadloze) signaallijn. Deze zorgt voor de uitwisseling van informatie als voor de voedingsspanning. Die verbinding kan bestaan uit een kabel met getwiste en niet afgeschermde draden van 27 V g.s., waaraan alle toestellen van het BUS-systeem parallel verbonden zijn en die samen met de stroomkabels gelegd wordt Of via het draadloze Zigbee protocol, dat eveneens onderling met signaalsturing zijn verbonden.

Het BUS-systeem bestaat uit een voeding, actuatoren en bedieningen. De voeding levert elektrische energie aan de BUS-lijn in laagspanning (27 V g.s.). De schakelaars zorgen voor de controle van de vermogens en zijn verbonden aan de BUS-lijn en aan de vermogenslijn (230 V w.s.). De bedieningen zijn aan de BUS verbonden en geven, volgens de configuratie, de actuatoren de instructie welke handeling ze moeten uitvoeren.

 

De Technologie

Elk toestel dat aan het systeem verbonden is, is uitgerust met een interface circuit en een eigen intelligentie, bestaande uit een geprogrammeerde microprocessor waarmee het toestel de informatie die voor hem bestemd is, kan herkennen en kan uitwerken om de gewenste functie uit te voeren. Om te zorgen dat elk toestel in het My Home systeem de vooropgestelde functie correct uitvoert, moet het correct worden geprogrammeerd door er de respectieve identificatie en werkingsmodaliteit aan toe te kennen. 

Deze procedure, configuratie genoemd, kan uitgevoerd worden door uit de twee modaliteiten te kiezen:?
– een fysieke configuratie, door configuratoren in de daartoe bestemde houders van de toestellen te plaatsen;?
– een virtuele configuratie, via de ”VIRTUAL CONFIGURATOR“-software, waarmee eveneens de toestellen geanalyseerd kunnen worden.

BTicino en de Legrand Group onderschrijven de kracht van openbare protocollen. De broncode van ons besturingssysteem is dan ook vrij toegankelijk voor integratie van ons systeem met andere besturingsprotocollen.

Comfort

Automatisering

Gemotoriseerde rolluiken, zonneschermen, luiken bedienen waarbij eentonige of steeds dezelfde handelingen vermeden worden; het besproeiingssysteem of andere automatische systemen beheren. De activering van de automatische systemen kan gebeuren op enkelvoudig niveau, op groepsniveau, op algemeen niveau of binnen scenario’s.

De automatische systemen kunnen niet alleen met de normale digitale besturingen (geruisloos en licht, voorzien van led indicatie om de status te onderscheiden) geactiveerd worden, maar ook met het touchscreen of de praktische draadloze afstandsbediening (zoals smartphone of tablet PC). Een maximum aan comfort voor wie alles binnen handbereik wil.

Verlichting

Kies de juiste verlichting voor uw situatie: directe verlichting om te lezen en te werken, gedempte verlichting om te rusten. Regelbaar om zich aan de situatie van het ogenblik aan te passen. De activering van de armaturen kan gebeuren op enkelvoudig niveau, op groepsniveau, op algemeen niveau of binnen scenario’s.

Het aanzetten gebeurt met geruisloze en lichte toetsen, voorzien van led indicatie die van status veranderen wanneer ze in- en uitgeschakeld zijn. Blauwe of groene led om de besturingen gemakkelijk te vinden; fuchsia of oranje led wanneer het licht wordt ingeschakeld.

Geluid

Laat muziek in verschillende kamers spelen door in elke ruimte verschillende geluidsbronnen te kiezen en te controleren waarop u uw favoriete bestanden of radiostation kunt kiezen. Op de meest eenvoudige manier en met hifi-stereo geluidskwaliteit. Dankzij de multikanalen kunt u eveneens iedereen tevreden houden op elke plek in huis. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de radio in de keuken te beluisteren, een stukje muziek van de iPod in de slaapkamer te laten horen, een CD met klassieke muziek in de woonkamer af te spelen op hetzelfde moment.

De inschakeling gebeurt met de toetsen van de plaatselijke bediening, uw smartphone of tablet PC of met het innoverende kleuren touchscreen dat door eenvoudigweg het scherm aan te raken de geluidsatmosfeer creëert die u wilt, naast het afstellen van verlichting, temperatuur en nog veel meer

Aangesloten bij