Domotica

Veiligheid

}

Efficientie 

Comfort

KNX

Veiligheid

Waakzaam Netwerk
KNX waakt onvermoeibaar ‘s nachts en wanneer u onderweg bent. Het intelligente netwerk voor de volledige huistechniek verbindt bewegingsmelders, glasbreuksensoren en rolluiksturing met het alarmsysteem, noodschakelfuncties en indien gewenst met de gsmDit geeft u bescherming en veiligheid – dag en nacht!

Snelle Speurneus
Met KNX geen verrassingen: de verbonden rookmelder waarschuwt u en alle andere bewoners bij rookontwikkeling en beginnende branden. Ook een gas- of waterlek wordt onmiddellijk gedetecteerd en gemeld, voordat grotere schade kan ontstaan. Zelfs als u niet thuis bent.

Alles onder Controle
Ongestoord op vakantie: De beveiligingsfuncties van KNX zorgen voor een “bewoonde” thuis – en u kan ontspannen.

Efficientie

Energiebesparend Principe
Bewuste omgang met energie waarborgt onze toekomst en maakt uw huis efficiënter. KNX denkt verder. Jaloezie en kamerthermostaat, radiatorventiel, raamcontact en lichtsensor, ze kunnen allemaal via KNX met elkaar communiceren. Een intelligente netwerk reduceert stroom- en warmterverbruik automatisch. Voor u een merkbaar effect.

Techniek voor Generaties
Uw huis leeft. Generaties zullen er gebruik van makent. Het systeem helpt u de huistechniek ten allen tijde aan te passen aan veranderende behoeftes. Dit verhoogt duurzaam de waarde van het onroerend goed en bespaart op lange termijn hoge kosten.

Producten op Maat
KNX denkt in bouwstenen. Wij noemen dit modulaire systeemtechniek. Het grote voordeel: netwerk en huistechniek kunnen altijd naar believen uitgebreid en verbouwd worden. Voor kleine of grote projecten, renovatie of nieuwbouw, er zijn steeds producten op maat en efficiënte oplossingen beschikbaar.

Comfort

Wat de Dag Ook met Zich Mee Brengt
Bevrijdt uzelf van tijdrovende routinetaken. KNX ontlast u zoals een discrete, betrouwbare dienaar. U zegt het systeem wat het moet regelen of bewaken. De intelligente gebouwenautomatisatie voert de rest uit en informeert u automatisch over het resultaat.

Comfort op Maat
Met é én toets tovert een aangename lichtstemming in uw woonkamer ‘s avondsen als u gasten ontvangt, bepaalt U de passene lichtinstelling en muziek.

Wat vaak Gebruikt Wordt is Goed
Dankzij de sturing vanjaloezieën op basis van helderheid, tijd en behoefte wordt Uw wooncomfort verhoogd. Gemakkelijk kan alle verlichtingvia centrale schakelingen uitgeschakeld worden.

Alles op een Rij met een centraal infopanel.

Investering met toekomst. Een Systeem dat zijn Waarde Behoudt

KNX is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en Internationale (ISO/IEC 14543) norm voor huisautomatisatie. De conformiteit met deze normen onderstreeptt de kwaliteit en duurzame waarde van de KNX technologie. Deze conformiteit is een kwaliteitslabel voor bouwheren. KNX is een open, trapsgewijs uitbreidbaar en consequent gebruikers-georiënteerd systeem. Het is voorbereid op alle komende generaties van producten.

Een open Systeem
Met KNX heeft u vrije productkeuze: meer dan 200 fabrikanten bieden een groot aantal KNX-gecertificeerde en –compatibele producten aan, die voldoen aan de huidige technische standaards. Dit geeft u een grote graad aan onafhankelijkheid.

Vandaag Bouwen voor de Wensen van Morgen
Op gevorderde leeftijd zelfstandig blijven. Ook met een handicap onafhankelijk thuis wonen. KNX ondersteunt uw wens. Het is de verzekering voor veilig wonen zonder barriéres. Indien nodig, breidt u het systeem gewoon uit – bij voorbeeld met een noodroep of bewakingscontrole.

Bediening op afstand

U weet niet meer of u de oven uitgezet hebt, de deur gesloten hebt en het alarm geactiveerd hebt? U kan dit nu controleren door uw IHC te contacteren via eender welke computer die op het internet aangesloten is. U hebt zelfs de mogelijkheid om het licht uit te doen, de oven uit te zetten en een poort te sluiten

 

Verbeterde elektrische omgeving

Met het IHC-systeem wordt de stroom naar de ongebruikte toestellen uitgeschakeld. Dat betekent dat er geen enkel elektrisch of magnetisch veld door deze toestellen gaat

KNX partners

Oplossingen op maat voor Intelligent Wonen
KNX is wereldwijd de enige open standaard voor domotica- en immotica en toekomstgericht, als consequente verderontwikkeling van EIB (sinds 1987).

KNX communiceert ofwel via het stroomnet (powerline), via een laagspanningsbusleiding, via radiosignalen of via IP. KNX stuurt overkoepelend verlichting, verwarming, jaloezie, ventilatie, maar ook media- en veiligheidstechniek. Daardoor ontstaat een systeem dat spaarzaam werkt en voldoet aan de behoeftes van de mensen.

Door de mogelijkheid een netwerk op te bouwen, zijn functies realiseerbaar, die tot nu toe slechts met aanzienlijke technische middelen en inspanning realiseerbaar waren. Sensoren zoals bewegingsmelders en thermostaten sturen via een busleiding instructies aan actoren, die vervolgens bijvoorbeeld verlichting, verwarming of klimaatregeling van een huis regelen. Het systeem wordt zoals vanouds met via schakelaars of of aanrakingsgevoelige beeldschermen (Touch-Panel) bediend. Maar KNX kan ook vanop afstand via het Internet of telefoon worden bediendt.

KNX kan Flexibel Ingezet Worden
Een alternatief voor de draadgebonden (=tweedraadleiding) overdracht van informatie in het bussysteem is de overdracht via radiosignalen, via het 230V net en via Internet/IP. Radiotransmisie is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten. De installateur verbindt en programmeert het systeem naar Uw wensen en eisen. Het systeem kan ten allen tijde worden aangepast aan de veranderende behoeftes of worden uitgebreid met nieuwe functies. Hierdoor wordt een hoge graad aan flexibiliteit gewaarborgd.

Uw partner
Smits Elektro die installeerdt uw installatie, ontwerkpt en progammeerd.

Aangesloten bij