Abitana

0

100% flexibel

Toekomstgericht

Opgeruimd staat netjes

Abitana Smart Media thuisnetwerk

Wanneer denk u aan abitana

U denkt aan bouwen of verbouwen? Dan breekt u zich vast het hoofd over waar u de televisie (analoog of digitaal), PC of telefoon wil zetten, hoeveel en welk soort aansluitingen u hiervoor moet voorzien en waar precies. Misschien wil u wel in élke kamer de mogelijkheid om een televisie, PC of telefoon aan te sluiten.

Dankzij het abitana Smart Media thuisnetwerk kan dit met éénzelfde universele wandstekker. Gedaan dus met kap- en breekwerk voor ‘vergeten’ aansluitingen! Wij hebben een universeel bekabelingssysteem voor thuis ontwikkeld waardoor u via dezelfde wandstekker zowel televisie, HiFi, telefoon, fax, als computer, printer, videorecorder, DVD-speler, camera’s, enz. kan aansluiten.

Meer nog: alle stekkers kunnen via de centrale patchkast met elkaar in verbinding worden gebracht waardoor een heel netwerk ontstaat. Zo kunnen bijvoorbeeld alle aangesloten PC’s bestanden uitwisselen en op dezelfde snelle Internetlijn surfen. Of kan u een bewakingscamera of DVD-speler op eender welke televisie in het huis bekijken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Hoe werkt een thuisnetwerk?

Met het abitana Smart Media thuisnetwerk worden in alle kamers van de woning universele stekkers voor communicatie voorzien. Naast water, elektriciteit, en verwarming de enige ontbrekende schakel voor comfort. In een centrale verdeelkast bevindt zich een overeenkomstige aansluiting voor elke communicatiestekker in de woning. In deze kast worden ook televisie, telefonie en Internet/PC-netwerk gebundeld op centrale modules.

Met een patchkabel wordt een verbinding gemaakt tussen de aansluiting die overeenkomt met de stekker in de kamer en de module van de gewenste toepassing: TV, telefoon of PC. De functie van een stekker wordt gewijzigd door simpelweg het overeenkomstige contact in de centrale kast met een andere module te verbinden.

Een thuisnetwerk voor bescheiden…en grote wensen

Een verkeerde aansluiting kan bij het abitana thuisnetwerk niet meer het probleem zijn. Maar hoeveel aansluitingen kan u nu best voorzien om niet alleen aan uw huidige maar ook aan uw toekomstige comfortwensen te voldoen? We overlopen met u de kamers van een doorsnee huis. Elke woonsituatie is uiteraard anders, misschien zijn niet alle opgesomde kamers voor uw woning van toepassing. U kan afhankelijk van uw behoeften opteren voor meer of minder aansluitingen.

Vanuit de centrale kast worden de diensten van externe leveranciers: televisie, telefoon en Internet verdeeld over het ganse huis. Maar ook beelden van andere bronnen zoals een bewakingscamera, VCR, DVD-speler of SAT decoder kunnen via de centrale kast worden gedistribueerd. Het toestel wordt via een Omnimedia stekker aangesloten op het HuisNet. In de centrale kast worden de signalen naar de aangesloten TV-toestellen verspreid. De kijker kan dankzij het infrarood retourkanaal het toestel met de afstandsbediening sturen. Door de modulaire opbouw van de centrale communicatiekast is uitbreiding en vernieuwing van toepassingen een fluitje van een cent.

Aangesloten bij